Tools

Je allereerste bescherming als journalist is je perskaart. Die toont voor iedereen herkenbaar aan dat je professioneel aan de slag bent en de regels van het vak respecteert.

Neem daarom je perskaart altijd mee - bij voorkeur zichtbaar, of als je ze om veiligheidsredenen liever niet toont, minstens in je achterzak.

perskaartetui,
Helmen, vesten ...

Om je zichtbaarheid als journalist te vergroten, kun je bij de VVJ terecht voor een herkenbaar en stevig etui. Behalve je perskaart, kun je daar ook andere legimitatiedocumenten in kwijt, zoals het logo van je nieuwsmedium, een accreditatie of de internationale perskaart.

Gratis te verkrijgen via info@journalist.be

Nood aan een helm, een plaatvest of ander beschermingsmateriaal? De allereerste verantwoordelijke hiervoor is het mediahuis dat je op pad stuurt. Heb je toch dringend iets nodig? Contacteer het VVJ-secretariaat, en we bekijken wat mogelijk is.

Het hoofdkwartier van de IFJ (Internationale Federatie van Journalisten) beschikt over een kleine stock, houd er rekening mee dat die in crisistijd - zoals met de oorlog in Oekraïne - veel gesolliciteerd wordt.